HTML

Norcsi futóblogja

Félmaratonra, maratonra készülésről, napi futkározásimról, nehézségekről, és kitartásomról. Egy kicsit a mindennapi életről (nehéz lenne teljesen kizárni).

Friss topikok

Sokat gondolkodtam, hogy inkább meg sem írom, mert már én szégyellem magam a sípcsontom helyett, de a teljesebb képhez hozzá tartozik ez is.
Ebből már ki lehet találni, hogy megint sípcsontfájdalmakkal problémáztam (remélem -tam és nem -ok már:). A múltkori, vasárnapi hosszún is éreztem az elején, vagyis akkor kezdtem újra érezni, de a második felétől kutya bajom sem volt. Aztán két napot tudatosan kihagytam, hogy hátha rápihenek és minden rendben. De nem, szerdán voltam Szabival egy beszélgetős futáson (neki is fájt a térde, így megegyeztünk egy rövidke távban - 6,3 km) és már akkor is fájt. Persze miután bemelegedett már jobb lett, de már tudom ezután mi következik.

Így eldöntöttem, hogy egy pár napot kihagyok. Callaneticseztem, az nem maradhat ki, meg a nyújtásnak is nagyon jó, de 4 napig nem futottam. Nehéz volt, de kibírtam. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy tegnap már majdnem elindultam, de ehhez hozzájön, hogy reggel hétkor arra ébredtem, hogy nagyon fáj a hátam. Alig bírtam mozogni. Tudom, hogy ez nem becsípődés, mert ha eleget mozgok akkor enyhül, a becsípődésnél meg mereven feküdnék az ágyon (tapasztalat:). Szóval idáig jutottunk. Mint valami nyanyóka, mindig fáj valamim...:)

Kenegetem a lábam, a erő-kenőccsel, és még a mai nap folyamán beszerzek egy kompressziós zoknit. Már utánaérdeklődtem a Hervisben lehet jó áron 1-2 ezer forintért kapni. Egy próbára megéri, hátha jót tesz a sípcsontomnak, meg úgy általában az alsó lábszáramnak. Persze a héten tesztelem a maratonig, és csak akkor futok benne, ha tényleg kényelmes és jónak érzem. Nem tudom kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban, de amiket eddig olvastam róla, azok csupa jók. Próba, cseresznye. 

A négy nap kihagyást pedig úgy értékelem, hogy szerintem ezzel a 2-3 futással nem lettem volna sokkal előrébb, viszont jól leterheltem volna még jobban a sípcsontomat. Így azért volt ideje regenerálódni. Bár ez sem garancia, hogy a maratonon nem lesz baj vele, de mint már mondtam próba, cseresznye és én szeretem a cseresznyét :)

Nagyon várom a versenyt, minden nap megnézem az időjárást aznapra, persze minden nap változik :) nem baj, 5 nap és kiderül... Jó lesz, annak kell lennie!:)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://norcsifut.blog.hu/api/trackback/id/tr952889267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.05.09. 18:16:59

"neki is fájt a térde, így megegyeztünk egy rövidke távban - 6,3 km"
"ügyesek" vagytok :):):) ez kb. 6-7 ezer láb odaverődés a Földhöz...Lépéshossz függvényében.
Nem kevés ismétlés...
Főleg egy sérült lábnak nem kevés.
Hát ezért fáj Neked ilyen sokáig a kis lábad tudd meg! :):):)
Mert képtelen vagy ki pihentetni és tisztességgel ki gyógyítani.
Ráadásul úgy,hogy mindezt Te is tudod nagyon is jól,hogy hogyan is kéne.
Biztos jót fog tenni a csonthártya gyulladásodnak a hétvégi maraton is.
Persze azzal is tökéletesen tisztában vagyok,hogy nem fogod ki hagyni Siófokot és nem fogsz akár 1-2 hónapot sem kihagyni pihentetés céljából.
Mert "futóbolond" vagy! ;)
És pont ettől (is) annyira szimpatikus nekem! (pirulós szmájli)
:):):)
Hajrá előre!
Támadás!

norcsifut · http://norcsifut.blog.hu 2011.05.09. 20:22:28

@PecsiPeter: hát most aztán megkaptam a letolást :) Tudom, és igazad van, teljes mértékben :)(szégyenli magát szmájli) De én ezt nem értem! miért volt majdnem 2 hét fájdalom nélkül. Még a hosszú után is???? Bár most már van egy olyan sanda gyanúm, hogy az utcai cipőmmel van a gigszer. Szerintem túl lapos a talpa. Ma is amikor ebben járkáltam kezdtem érezni a sípcsontom, úgyhogy szerintem megvan a mumus... Hiába a magas sarkúakban nem fáj, lehet abban kéne futni :) Lehet a maratont is ki kéne hagyni, de hagyok egy-két tesztfutást a héten. Annnnyira nem bírom kihagyni!!! És már fizikai fájdalmaim vannak, mert ma sem mentem ki, mert igen későn értem haza és még azt a vacak kompressziós zokni sem találtam :(((( A Hervisben félreértettek és sima futózoknit akartak rámtukmálni :) De talán holnap a Decathlonban :)
Egy bolondot hogy lehet kigyógyítani? :) És igen egy futóbolondot csak egy másik futó- és sportbolond érthet meg igazán ;)

norcsifut · http://norcsifut.blog.hu 2011.05.10. 08:46:24

@wannabeskinny: nem, nem vasárnap. :) Szombaton megyek a siófoki maratonra. És nem vagy te kismalac :) futsz és kész :)
süti beállítások módosítása