HTML

Norcsi futóblogja

Félmaratonra, maratonra készülésről, napi futkározásimról, nehézségekről, és kitartásomról. Egy kicsit a mindennapi életről (nehéz lenne teljesen kizárni).

Friss topikok

Ezennel bocsánatot kérek a blogomtól, hogy elfelejtettem a születésnapját :) Ami nálam igazán nem meglepő. A dátumokkal hadilábon állok, névnapok, születésnapok - még a sajátom is. Nem felejtem el, csak fáziskésében vagyok. Úgyhogy utólag is: Boldog szülinapot blog! :)

Na és a futás. Ami a legfontosabb. Nem is tudom leírjam-e a két hetemet. Egy kicsit lazábbra vettem a 30 km futása után. Múlt héten pedig ismét melegben futhattam. Ami nem is gond, csak! nagyon fura érzés mostanában futni, egy kicsit gyengének érzem magam. A táv végére általában rendbejövök, de van olyan rész, ahol legszívesebben leülnék és csak néznék ki a fejemből, vagy aludnék. Nem tudom miért van ez. Én vitaminhiányra gyanakszom...

De azért a múlt hét:
Sze: 6,7 km 43:25
Cs: 6,7 km 45:00
na igen, ez már itt nagyon rosszul esett. Nagyon fáradtnak éreztem magam, a lábaimat is...

Sz: 12 km 01:17 az első 5 km közel szenvedés volt, bőven 7 perces ezrekkel, bár lassú futásnál nem is az iram a fontos... De akkor is, főleg ahogy éreztem megint magam: a vádlim folyamatosan görcsölni akart. ezt sem értem. MIÉRT? Rendszeresen szedek magnéziumot, kálciumot... Rejtély, legalábbis nekem. Aztán jobb lett, visszafele megpróbálkoztam a tempó futással is, jól ment.
Az utolsó 1 km-en összefutottam - szó szerint - egyik régi-régi futótársammal. Rég láttam, legalább egy éve, és akkor is futás közben találkoztunk. Amikor még Csabacsüdön laktam együtt mentünk félmaratonokra és maratonokra. Hát muszáj volt egy kicsit megállni - mivel ellenkező irányba ment...

Erre a hétre sok terv van futással kapcsolatban persze, jövő héten pedig nyaralás egy kicsi, Siófok vagy Balatonlelle, futás szempontjából mind a kettő remek választás lehet :)

A fáradtságra csak egy ötletem van: L-karnitin. Nem tudom kipróbáljam-e. Sok helyen olvastam, hogy ezt szedik a futók, sportolók. Még utánaolvasok, hogy miket lehetne, mert az biztos, hogy pihenőnap után sem javul.

És már csak 3 hét és félmaraton. Kííííváncsi vagyok :)

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://norcsifut.blog.hu/api/trackback/id/tr853133425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.08.10. 00:31:03

Boldog blog napot!
Az L-karnitin csak táplálék KIEGÉSZÍTŐ,ne feledd!Akkor jön képbe ha az alap étkezés rendben van.
Az ilyesmik önmagukban nem csodaszerek.Ha eleget alszol,jól kajálsz és viszel be természetes úton vitaminokat és ásványi anyagokat annak elégnek kell lennie!
Kis szívedre vigyáznod kell!;)
Vannak ütős cuccok amik felpörgetnek de ezekkel óvatosan kell bánni mert lehet,hogy nem mindenki szervezete bírja.
A 21.1hez meg hajrá!
Simán kirakod a black jack-et!;) csak kérj lapot 19re;)

laciii79 2011.08.11. 09:29:46

Isten éltesse a blogod!
Sajnálom a fent említett problémákat, remélem, mire ezt olvasod, már minden oké!
Annyi jutott eszembe, hogy lehet, hogy a 3 km után nem pótoltál vissza mindent úgy, ahogy kellett volna...
Kisujjból kirázod a félmarcsit! Hajrá!

norcsifut · http://norcsifut.blog.hu 2011.08.11. 13:32:11

@PecsiPeter: Oké, oké. Bevallom nem nagyon értek ezekhez a cuccokhoz... Lehet, hogy csak szimpla multivitamin tablettát fogok szedni, hátha úgy már jobb lesz, hisz a ca, mg már megvan... Úgy gondolom egészségesen étkezem, rengeteg zöldséget eszem, a hússal hadilábon állok, de az is előfordul heti 3-4-szer, junk kaját nem eszek, vagy nagyon ritkán és mostanában nem változott semmit az étkezésen. Ja igen, gyümölcsökkel hadilábon állok, de igyekszek azokra is odafigyelni. úgyhogy több ötletem nincs.
Remélem minden összejön a blekdzsekkel kapcsolatban, amit remélek, és igyekszek mindent meg is tenni érte... A lapot meg nem felejtem el;)

norcsifut · http://norcsifut.blog.hu 2011.08.11. 13:33:58

@PecsiPeter: Ja igen és a blogom köszöni a köszöntést :) Most már tényleg mulatni kéne egyet a tiszteletére, hopp még egy ok! :)

norcsifut · http://norcsifut.blog.hu 2011.08.11. 13:36:39

@laciii79: Köszöni a blogom :)
Hű, lehet igazad van ám, nem is kicsit! A 3:) km után jöttek elő ezek a problémák. Biztos az lehet a ludas. Az utána lévő futások különösen rosszul mentek...
Legyen igazad a félmarcsival kapcsolatban :) Köszi a bizalmat :)
süti beállítások módosítása