HTML

Norcsi futóblogja

Félmaratonra, maratonra készülésről, napi futkározásimról, nehézségekről, és kitartásomról. Egy kicsit a mindennapi életről (nehéz lenne teljesen kizárni).

Friss topikok

02:29, 30 fok, 15. félmaratonom.

Ezek a számadatok.
Élményeim:
Kezdjük azzal, hogy már a múlt heti bejegyzésem után eldöntöttem, hogy most tényleg nem fogok foglalkozni az idővel és egy cél volt: jól érezzem magam végig. Tudom, hogy bírom a meleget, csak lelassít, úgyhogy azzal dolgozunk ami van :)

Szegedi futótársakkal mentünk, az első már nem tudom hány km-t Szabival és Beával futottam, majd Szabi elhagyott minket. És életem első olyan futása volt, ahol egyáltalán nem néztem a km táblákat. Az elején mindjárt elfelejtettem az órámat is elindítani, így duplán furcsa volt.
Akadt biciklis vasember kísérőnk pár száz méteren. Csoda, hogy felismert Peti, bár biztos a felirat segítette a hátamon, mert különben úgy néztem ki, mint aki éppen futócuccban strandol kissé csapzottan... A slagos frissítést mindenképp ki kellett használni :)
Beának ez volt az első félmaratonja és nagyon ügyesen végigvitte ebben a nagy melegben, úgy, hogy sose edzett melegben, ezért nagyon-nagy gratula neki!
Öröm volt futni, jól éreztem magam végig. Egy kicsit megkapott a nap, ezen kívül semmilyen fájdalmam nem volt és most sincs. Egyébként mindenkire vigyorogtam, biztos a napszúrás lehetett az oka... Az utolsó 3-4 km-en már szinte mindenki gyalogolt, sokat kellett kerülgetni. Nem is emlékszem olyan versenyre, ahol ennyien belegyalogoltak... A meleg miatt lehetett, de biztos megvolt az okuk rá, inkább mint, hogy rosszul legyenek. Frissíteni 3 helyen izóztam, a többi helyen csak víz. És így pont jó volt, elég volt. Maratonon is hasonlóan fogok, csak ott még a szőlőcukrot is bevetem.

Úgy érzem menni fog az a maraton is. Hűvösebb lesz és máshogy fogom beosztani az erőmet. Vannak terveim is edzés terén, és igyekszek most ésszerűen megtervezni az időmet, hogy mikor menjek edzeni. Mert ez most nagyon fontos lesz nekem! Páros számú 8. maratonom lesz, ezért illő egy szép kis időt futni. Apró célnak legyen inkább csak a 04:56-os PB-m megdöntése, aztán meglátom mi lesz belőle.
 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://norcsifut.blog.hu/api/trackback/id/tr203204416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norcsifut · http://norcsifut.blog.hu 2011.09.05. 20:53:26

@wannabeskinny: jaj, dehogy vagyok gyors, csak elírtam!!! :D:D Nálad is lassabb voltam! Mint írtam egy elsőbálozóval futottam, aki nagyon jófej és jó volt vele futni. Tudtam, hogy nekem úgysem lesz semmi rekordöntés ezen a versenyen, úgyhogy hagytam az időmániát a francba. Legközelebb akkor teperek, ha tudom, hogy 2 órán belülre hozhatom a dolgokat. Addig pedig elfutkorászok félmaratonokon, mert azért bulinak jó. Örülök, hogy jól érezted magad és gratulálok, tök ügyes vagy. Lehet egymás mellett is elfutottunk :) A balatoni dologra én is készülök, sőt majdnem száz százalék, úgyhogy ott már már muszáj összetalálkoznunk :) Én most a maraton miatt vagyok felhúzva, és elég gyanús, hogy az most jó lesz, mert 2 és fél óra futás után nem vagyok elfáradva... szóval reménykedem a jóban, az az én igazi távom! :)

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.09.06. 13:01:04

Gratulálok!Barátnődnek is!Azóta már talán a kutyus is megvan :).
Jó volt végre személyesen is találkozni! ;)

norcsifut · http://norcsifut.blog.hu 2011.09.06. 13:57:37

@PecsiPeter: Köszi és átadom :) A kutyus megvan, ő is fog futni járni:) Igen, jó volt találkozni, pedig meg sem beszéltük... Ha szerveztük volna sem jött volna össze jobban. Pedig 7000 futó volt :)

laciii79 2011.09.09. 11:56:51

@norcsifut: Nagy gratula!
Sok sikert a marcsihoz is, én márciusra tervezem az enyémet!

norcsifut · http://norcsifut.blog.hu 2011.09.14. 21:46:21

@laciii79: Köszi és hajrá ahhoz a márciusi marcsihoz, gondolom most jön a te időd - vagy inkább te időjárásod? :) Beindul az iskola is igaz tanár bácsi? :)

laciii79 2011.09.14. 23:00:15

@norcsifut: Be be, van meló ezerrel, kollegina! :-)
Várom már a rendes őszt, de eljön az! Jó lesz!
süti beállítások módosítása